Cloud Connectivity

Connect to over 12 public clouds directly from our datacenters with up to 10Gbps.

Find out more »

High performance colocation

Performance oriented Data centers. Benefit from our excellent infrastructure, connectivity, expertise and support within our highly secured datacenters.

Find out more »

Tour the DC

Do you want to take a closer look in one of our state-of-the-art data centers? No problem, we are happy to give you a guided tour. Our datacenter experts will guide you through our facilities.

Book your tour

Cloud

Scale public, private or hybrid cloud with our flexible solutions.

Find out more »

Business Center Solutions

SmartDC offers tenants and business centre’s exclusive deals for high speed internet, colocation and storage services.

Find out more


SmartDC News

  • Category: SmartDC.net News
  • Date: 21 Aug 2017
  • Contact: sales@smartdc.net
  • Telephone: +31 10 8900048

The News Room

The SmartDC news room covers corporate news, press releases and notifications to our customers.
If you have any follow-up questions related to the articles posted in the news room, please contact your account manager or contact us through the contact form.


News

De kracht van regionale datacenters
The Netherlands - Monday, August 21, 2017

Hoe zorgt u als bedrijf voor veilig IT-beheer met een maximale uptime en een optimale werking van uw digitale faciliteiten? Deze vragen komen donderdag 5 oktober 2017 aan de orde tijdens het event Beyond Smart Cities: De kracht van regionale datacentersOp deze dag komen 150 ondernemers, directeuren en ICT-managers uit de regio Rotterdam alles te weten over veilige off-premise dataopslag- en verwerking, snelle verbindingen en werken in de cloud.

Beyond Smart Cities: De kracht van regionale datacenters vindt plaats in Theater Walhalla in Rotterdam. Het event is een initiatief van TIER010, een samenwerkingsverband van de brancheorganisatie Dutch Datacenters Association, de internet exchange NL-IX en exploitanten van regionale datacenters uit de provincie Zuid-Holland, te weten: DataplaceBytesnetThe Datacenter GroupSmartDCNL-DCen Alticom. Gezamenlijk promoten zij de toegevoegde waarde die regionale datacenters kunnen bieden aan ondernemingen met IT-gerelateerde diensten.

Alles wat online gebeurt, staat in een datacenter


Datacenters vormen het nieuwe fundament van de digitale economie en zijn daarmee onmisbaar voor (regionale) economische groei, al is het grote publiek zich lang niet altijd bewust van de rol en het belang van datacenters. “Alles wat online gebeurt, staat ergens in een datacenter: bankzaken, de opslag van gegevens, het gebruik van apps, e-mails enzovoort. Met de opkomst van de smartphone is dat steeds sneller gegaan”, zegt DDA-directeur Stijn Grove. Die toename in data heeft ertoe geleid dat de datacenter branche de afgelopen vijf jaar in omvang is verdubbeld.  

Niet alleen voor particulieren heeft de toenemende digitalisering gevolgen, ook voor bedrijven. Voor de meeste organisaties is ICT inmiddels cruciaal voor de bedrijfsvoering. Circa de helft heeft haar ICT (deels) uitbesteed en verplaatst naar een datacenter. Hiermee wordt een veilig en continu beheer van apparatuur, softwaresystemen en data gegerandeerd zonder dat het bedrijf daar zelf grote investeringen in hoeft te doen.

Concurrentie én samenwerking in de regio


Met name regionale datacenters zijn er de afgelopen jaren in geslaagd om goed op die toenemende vraag naar IT-outsourcing in te spelen. Grove: “Bedrijven die de voordelen ervan zien om hun servers en connecties in een datacenter onder te brengen, willen hun apparatuur wel dichtbij hebben. Zodat hun IT-personeel er snel bij kan om storingen te verhelpen en onderhoud te plegen.”

De regio Rotterdam heeft een goed aanbod van zelfstandige datacenters. “Het is, na Amsterdam, de tweede hub van Nederland”, aldus Grove. “Wat ze bovendien heel goed doen is dat ze – ook al zijn het concurrenten – samenwerken. Door samen bijvoorbeeld zogeheten ‘twinning’ aan te bieden: dubbele uitvoering van ICT-apparatuur op twee locaties, zodat alles gewoon blijft doordraaien als er één datacenter uitvalt. Maar ook door de samenwerking binnen TIER010 om voorlichting te geven, onder meer met het evenement op 5 oktober.” 

Kennis opdoen en ervaringen uitwisselen 


Voorgaande jaren organiseerden de TIER010 partners open dagen en konden belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen in diverse datacenters. Nu is gekozen voor een inspiratiesessie op een centrale locatie. Op het programma in Theater Walhalla staan onder meer presentaties, paneldiscussies, debatten en praktijkvoorbeelden van bedrijven: waarom kozen zij voor uitbesteding aan een datacenter, wat kwam daarbij kijken, wat kostte het en wat leverde het op?

De inhoud is gericht op bestuurders, eindbeslissers (algemeen management) en degenen die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de ICT. Er is tussen de programmaonderdelen door volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Voor ondernemers, directeuren en ICT-managers is deelname kosteloos. Zij kunnen zich nu al aanmelden via Eventbrite.